Kamerna muzika Ivana Jevtića u izvođenju Beogradskog trija

Koncert kamerne muzike Ivana Jevtića,  koji će pred subotičkom publikom izvoditi Beogradski trio, u sredu 6. novembra 2019. godine, s početkom u 20 časova. Mesto dešavanja je Velika većnica Gradske kuće, a ulaz na koncert je slobodan.

Ansambl za klasičnu muziku Beogradski trio nastao je 2015. godine. Čine ga profesionalni muzičari, a ujedno i studenti doktorskih akademskih izvođačkih studija na Fakultetu muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu, Dušan Panajotović (violina), Marina Popović (viola), Ivan Jarić (violončelo) i Igor Dražević (klavir).

Ivan Jevtić je rođen u Beogradu, gde je studirao kompoziciju na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Stanojla Rajičića. Diplomirao je 1971. godine, a magistrirao 1973. godine. Nastavio je usavršavanje na Pariskom nacionalnom konzervatorijumu za muziku u klasi poznatog francuskog kompozitora Olivije Mesijana (Olivier Messsiaen), a nakon toga i u Beču, kod profesora Alfreda Ula (Alfred Uhl) na Visokoj školi za muziku (Herderova stipendija). Od 1978. godine živi i radi kao slobodni umetnik.