U Gradskoj kući se snimao film o Svetozaru Miletiću

U subotičkoj Gradskoj kući je bilo snimanje filma „Svetozar Miletić“, istorijske sage o uglednom advokatu i jednom od najznačajnijih i najuticajnijih srpskih političara u Austro-ugarskoj druge polovine 19. veka.

Priču o svom ocu i velikanima toga doba, u režiji Darka Bajića i po scenariju Milovana Vitezovića, donosi Milica Tomić (koju igraju Anja Pavićević i Katarina Žutić), a tu su i Anka Miletić (Ana Franić), Jaša Tomić (Andrija Kuzmanović i Nikola Ristanovski), Jovan Jovanović Zmaj (Žarko Laušević) i drugi.

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, posetio jeu subotu tokom  popodneva mesto snimanja i na kratko razgovarao sa režiserom filma. Subotica je jedna od tridesetak samouprava koje su dale podršku realizaciji velikog projekta i istorijskog zapisa.

Sa velikim zadovoljstvom pružili smo podršku ovom projektu, jer je od izuzetnog značaja film o životu znamenitih Srba, tzv. stare Vojvodine koji su svojim radom, svojom žrtvom stvarali temelje modernoj srpskoj Vojvodini i otvorili nove puteve, i u oblasti kulture, i obrazovanja, ali i u drugim oblastima važnim za našu današnjicu. Raduje susret sa velikanima naše umetnosti poput Laze Ristovskog, Darka Bajića, Žarka Lauševića… a još više raduje projekat koji predstoji jer će na pravi način podstaći mlade da razmišljaju o vremenu i istoriji – izjavio je, tom prilikom, gradonačelnik Laban.