OTVOREN 42. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM TURIZMA

Međunarodni 42. beogradski sajam turizma, pod sloganom “Put pod noge”, otvoren je 19.02 u Beogradu.Turističku ponudu na toj manifestaciji u naredna četiri  dana predstaviće oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja. Subotica je prisutna sa svojim štandom gde se promoviše turizam u gradu i okolini. Predstavljene su 
takodje i manifestacije u gradu. Subotica je veoma popularna među turistima i već godinama beleži njihov rast, posebno dolaske i noćenja stranaca.
Predstavnici grada očekuju da će se Subotica još bolje pozicionirati kao destinacija kulturnog turizma kroz potpisane IPA projekte. Interesovanje  potencijalnih gostiju prvog dana sajma je bilo odlično. Na štandu se svakodnevno organizuju promocije. Zemlja-partner Sajma turizma, koji ove godine ima  slogan „Put pod noge“, je Egipat. Predstavnici Egipta su izjavili kako očekuju da Sajam turizma bude osnova za jačanje partnerstava sa Srbijom.Pored Sajmas turizma otvoreni su Međunarodni sajam vina „BeoWine“, Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo „Horeka – oprema“ i Sajam suvenira „Vidi Srbiju“. Sajam traje do 23.02.2020.