PROMOCIJA DUALNOG OBRAZOVANJA

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“  održana je promocija Nacionalnog modela dualnog i preduzetničkog obrazovanja. Tom prilikom istaknuto je da se iz godine u godinu povećava broj učenika obuhvaćen dualnim obrazovanjem, da je grad Subotica svestan značaja dualnog obrazovanja, da je među prvima prepoznao prednosti koje ono nudi i da se u Subotici po tom modelu obrazuje skoro jedna četvrtina od ukupnog broja učenika koji se školuju po dualnim principima obrazovanja na  teritoriji AP Vojvodine.
Gradonačelnik Bogdan Laban je, u uvodnom obraćanju, rekao da grad Subotica godinama unazad svojim aktivnostima  pomaže i podstiče uspostavljanje i jačanje saradnje između srednjih stručnih škola i poslodavaca, kao pokretača lokalnog ekonomskog razvoja, i da cilj uvođenja dualnog obrazovanja nije obrazovati učenike za rad u inostranstvu, nego učiniti ih konkurentnijim na tržištu rada.
Pomoćnica pokrajinskog sekretara  za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice Biljana Kašerić navela je da se iz godine u godinu povećava broj učenika obuhvaćen dualnim obrazovanjem i da se u školskoj 2019/2020. godini na teritoriji AP Vojvodine, po dualnim principima obrazovanja školuje – 1857 učenika, u 82 odeljenja, u 15 lokalnih samouprava, u 24 srednje škole, u osam područja rada i 17  obrazovnih profila. U Subotici
se po dualnom modelu ukupno obrazuje 414 učenika, što je skoro jedna četvrtina od ukupnog broja učenika u dualnom obrazovanju na teritoriji AP Vojvodine.