Podrška merama populacione politike

Grad Subotica uveliko doprinosi populacionoj politici Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, a sredstva koja su nam od Ministarstva zaduženog za demografiju i populacionu politiku dodeljena i za 2020. godinu samo dokazuju da smo prethodnih nekoliko godina bili na pravom putu – izjavio je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, po objavljivanju rezultata Javnog poziva nadležnog ministarstva gde je Subotici treći put zaredom data podrška merama populacione politike.
Grad Subotica dobio je sredstva po Javnom pozivu u iznosu od oko 21,8 miliona dinara kod nadležnog Ministarstva za podsticanje demografskog razvoja, a učešće grada je 4,6 miliona dinara, naveo je gradonačelnik.
Reč je o nekoliko mera koje podrazumevaju, pre svega, nabavku opreme za VTO Centar u subotičkoj bolnici, izgradnju dečjih igrališta u udaljenim mesnim zajednicama, nabavku opreme za vrtiće, nabavku mini-busa za potrebe prevoza dece i podršku poljoprivredi kroz davanje bespovratnih sredstava porodičnim gazdinstvima. Ideja projekata bila je da se kroz inovativne servise i razvoj infrastukture podstakne proširenje porodice – dodao je Bogdan Laban.