Nove mere u Subotici

Gradski štab za vanredne situacije u Subotici,  u skladu sa najnovijim merama Vlade Srbije a u cilju sprečavanja širenja virusa, nakon današnje sednice  izdao je naredbu kojom se od večeras u 20 sati u potpunosti obustavlja javni prevoz na teritoriji grada Subotice.

Od danas se na terotoriji grada obustavlja u potpunosti rad kafića i restorana (izuzev dostave hrane), tržnih centara,   kladionica, kazina i automat klubova.

Po naredbi Gradskog štaba od sutra, 22.marta, zatvaraju se sve pijace na teritoriji Grada Subotice.

Prema uputstvima  Vlade, biće dozvoljena dostava hrane, automobilski privatni i taksi prevoz.

Ranije je gradski štab već naložio dezinfekciju javnih površina, ulica, prilaza zdravstvenim ustanovama, dečjih igrališta, autobuskih stajališta, šetališta, platoa, staza u parkovima i slično.

U skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije i aktuelnom epidemioloskom situacijom, još jednom apelujemo na naše sugrađane da budu maksimalno savesni i odgovorni, i da se striktno pridržavaju svih preporuka u cilju zaštite  zdravlja.

Apelujemo takođe na sve one koji su u poslednjih 14 dana doputovali u zemlju, da se u najkraćem roku jave nadležnom Zavodu za javno zdravlje i da poštuju mere samoizolacije. Ovom apelu pridružuju se i svi naši zdravstveni radnici.