Jedan pacijent preminuo, jedan otpušten na kućno lečenje

Uprkos višednevnoj intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) danas popodne je preminuo 62-ogodišnji pacijent iz Kikinde inficiran korona virusom.

Reč je, kako sa navodi u saopštnju KCV, o pacijentu koji je, pored infekcije tim virusom, bolovao od više drugih bolesti.

Istovremeno, u toku dana je, posle neophodnog perioda lečenja u toj ustanovi, jedan pacijent, u opštem dobrom stanju, otpušten na kućno lečenje koje podrazumeva striktno sprovođenje mera izolacije i lekarski nadzor od strane infektologa.

Na Klinici za infektivne bolesti KCV se, precizira se u saopštenju, trenutno leči 18 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID-19. Od toga, četiri se nalaze na mehaničkoj ventilaciji koju zehteva njihovo opšte zdravstveno stanje.

I kod svih pacijenata koji se leče na toj klinici se, zaključuje se u saopštenju KCV, sprovode intenzivne mere lečenja i kontinuirani dvadesetčetvoročasovni monitoring vitalnih funkcija od strane multidisciplinarnog lekarskog tima.