P A R A N C S O T

A honvédelmi törvény 29. szakasza és a Szerb Köztársaság elnökének, a Népképviselőház elnökének és a Szerb Kormány elnökének a rendkívüli állapot kihirdetéséről szóló rendelete alapján, a kihirdetett rendkívüli állapot körülményei között és tekintettel a rendkívüli állapot kihirdetéséről szóló rendelettel bevezetett intézkedésekre és korlátozásokra a válságkezelő városi törzskar a 2020.03.26-án  megtartott ötödik rendkívüli ülésén meghozta az alábbi:

 

P A R A N C S O T

I

1. Elrendeljük Szabadka Város Közigazgatási Hivatala Pénzügyi Titkárságának, hogy a Kincstárigazgatóságnál nyisson elkülönített célú számlát a természetes és jogi személyek dinár és deviza adományainak a befizetésére a COVID-19 járvány elleni védelem segítésére.

2. Elrendeljük Szabadka Város Közigazgatási Hivatalának, hogy különítsen el  6.000.000,00 dinárt, amely rendeltetése, alapélelmiszereket és fertőtlenítőszereket tartalmazó csomagok beszerzése. A csomagokat Szabadka Város területén élő legalacsonyabb nyugdíjjal rendelkező nyugdíjasoknak kell adományozni.

3. Megtiltjuk a kozmetikai szalonoknak, a szépségszalonoknak, a masszázs-szalonoknak, a pedikűr és manikűr valamint a fodrász-szalonoknak a munkáját Szabadka Város területén.

4. Megtiltjuk a parkok, gyermek-, és rekreációs játszóterek használatát Szabadka Város területén.

II

A jelen parancs 2020.03.27. napjától hajtandó végre.

A jelen parancs végrehajtását a közigazgatási hivatal illetékes titkárságai  ellenőrzik.

 

III

A jelen parancsot közzé kell tenni Szabadka Város Hivatalos Lapjában és a tájékoztatási eszközök révén.

 

 

 

A válságkezelő törzskar parancsnoka

Bogdan Laban polgármester