Dezinfekciona sredstva za sve – počeo drugi krug podele za zgrade

Drugi krug podele natrijum-hipohlorita za stambene zgrade počeo je danas u Biznis inkubatoru. Kao i u prvom krugu, stambene zajednice dobiće količinu dovoljnu za dezinfekciju zajedničkih prostorija tri puta, što je oko 3200 litara rastvora za čak 550 zgrada.
„Zahvaljujući Štabu za vanredne situacije i stabilnoj proizvodnji natrijum-hipohlorita u Bajmoku, danas i sutra ćemo podeliti sredstva zgradama i to po drugi put. Grad se odlučio da bez obzira da li skupštine stanara imaju potpisan ugovor sa javnim preduzećem ili nemaju, svi dobiju dezinfekciona sredstva potpuno besplatno,“ istakao je Predrag Radivojević, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.
Kako bi sve zgrade u Subotici dobile sredstva za dezinfekciju, tamo gde to nije bilo moguće, nadležno preduzeće se organizovalo i dostavilo sredstva na adrese dvadeset stambenih zajednica.
„U stambenim zajednicama  gde su upravnici i njihovi zamenici stariji od 65 godina, mi smo ih najpre pozvali, a zatim smo i odneli sredstva do njihovih ulaza, što ćemo uraditi i u drugom krugu,“ poručio je Goran Bekonja iz Službe stanovanja.
Pijace i autobusi javnog prevoza dezinfikuju se na dnevnom nivou.