U KCV se od Covid 19 infekcije trenutno leči 67, a u Opštoj bolnici u Pančevu 92 pacijenta

U KCV se od Covid 19 infekcije trenutno leči 67, a u Opštoj bolnici u Pančevu 92 pacijenta

Novi Sad, 28. april 2020. – Višednevni trend pada ukupnog broja obolelih od Covid 19 infekcije u AP Vojvodini se nastavlja,  pa se u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu u ovom trenutku od te infekcije leči 67, a u Opštoj bolnici u Pančevu 92 pacijenta.

Od toga, na mehaničku ventilaciju je priključeno sedam pacijenata  hospitalizovanih u KCV.

U isto vreme, u privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, u kojoj su smešteni oboleli sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, trenutno se nalazi 60, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 41 pacijent.

U opštinama Vršac, Bela Crkva, Plandište i Alibunar, u kojima je u poslednjih pet dana otkriveno 46 slučajeva zaražavanja Covid 19 infekcijom, i dalje se sprovode sve neophodne protivepidemijske mere, sa ciljem da se zaustavi i spreči dalje povećanje broja obolelih, uključujući i intenzivno i sveobuhvatno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja.

Za konačnu pobedu nad epidemijom virusa Covid 19 i dalje je od odlučujućeg značaja   da se građani ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, kao što su striktno poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava.