Milićević: Za kapitalne projekte u Subotici dve i po milijarde dinara

 

„Pokrajinska vlada je u proteklom mandatu sa preko 2,5 milijardi dinara finansirala projekte na teritoriji Grada Subotice. Reč je o važnim kapitalnim projektima u svim sferama života, od zdravstva, obrazovanja, vodovodne i kanalizacione mreže,  saobraćajne infrastrukture, do spa i velnes centra na Paliću, investicije vredne više od milijardu dinara, i završne faze izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici“, izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević prilikom današnje radne posete Subotici.

Potpredsednik Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom, održao je sastanak sa gradonačelnimom Subotice Bogdanom Labanom. Tom prilikom potpisan je ugovor za rekonstrukciju dvorišta u ŠOSO „Žarko Zrenjanin“. Investicija vredna pet miliona dinara podrazumeva kompletno opremanje školskog dvorišta, asfaltiranje staza, senzorsko igralište i izgradnju letnje učionice.

„U ovu školu je Pokrajinska vlada već investirala 6,6 miliona dinara za rekonstrukciju fiskulturne sale, kao i za nabavku računarske opreme i opreme za nastavu“, kazao je Milićević.

Potpredsednik Milićević i sekretar Batez obišli su i Osnovnu školu „Sveti Sava“, gde je sa 2,6 miliona dinara ulaganja renoviran rukometni teren. Posle sedam decenija učenici ove škole praktično su dobili novo sportsko igralište, bezbedno za izvođenje nastave fizičkog i obogaćeno novim sadržajima.

„Ove investicije su deo velike akcije Pokrajinske vlade na rekonstrukciji objekata obrazovnih institucija i školskih sportskih terena, u želji da se deci i mladima obezbede što bolji uslovi za obrazovanje i bavljenje sportom“, naveo je Milićević i dodao da je samo u Subotici sa svih nivoa vlasti u protekle četiri godine uloženo 500 miliona dinara u oblast obrazovanja.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban naglasio je da su uz podršku Republike i Pokrajine, kao i uz ulaganje iz gradskog budžeta i sredstava iz IPA programa u Subotici realizovani projekti vredni 15 milijardi dinara.

„To je rezultat ozbiljnog zajedničkog rada“, naveo je Laban i izrazio uverenje da će započeti projekti biti završeni, a kao jedan od važnih kapitalnih projekata za ovaj grad izdvojio je rekonstrukciju bolnice.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez istakao je da su u protekle četiri godine sa Gradom Suboticom realizovana 73 projekta vredna 53 miliona dinara, s akcentom na sportskim objektima, izgradnji i obnovi fiskulturnih sala i otvorenih sportskih igrališta.