Premijerka Ana Brnabić obišla Kolevku, Narodno pozorište i akva park

Premijerka Ana Brnabić posetila je Suboticu i sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom obišla velike projekte u našem gradu – radove na izgradnji akva parka i velnes centra na Paliću, Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju „Kolevka“ i zgradu Narodnog pozorišta.
Po premijerkinim rečima Subotica je dobro pozicionirana što se tiče industrije i privredne zone u kojoj su brojni poznati strani investitori, a veliki potencijal leži u poljoprivredi, turizmu, pre svega zbog Palićkog jezera, i kulturi .
– Završavamo projekte o kojima se govori decenijma, što mi je posebno drago jer politika Vlade koju vodim i predsednika republike Aleksandra Vučića je da počinjemo nove i završavamo stare projekte, koji su počeli pre više decenija. Srbija mora da postane zemlja u kojoj je započinju stvari i završava ih. Zbog toga je važna zgrada Narodnog pozorišta u Subotici, „Skadar na Bojani“, koji moramo da završimo i ona je projekat od najvećeg prioriteta. Biće završen 2021. godine i u njega će tada ukupno biti uloženo oko 18.5 miliona evra – poručila je premijerka Ana Brnabić, podsetivši da je u mandatu završena zgrada Narodnog muzeja, pozorišta u Vranju… – Uz „Ipsilon krak“, koji je završen, krenuli smo u modernizaciju železnice, izgradnju brze pruge do Budimpešte, a već 2021. godine otvorićemo deonicu od Novog Sada do Kelebije. Brza pruga će otvoriti nove potencijale za ovaj kraj. Konačno radimo nešto da Palić vratimo na turističku mapu Evrope i od 2017. godine uložili smo više od dva i po miliona evra u sređivanje PPalića, a u turistički kompleks koji se gradi dodatnih deset miliona evra.
Pre obilaska velikih infrastrukturnih projekata premijerka je sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem i gradonačelnikom Subotice, obišla farmu muznih krava „Pušin“ u Bačkom Dušanovu. Domaćini su uz pomoć ministarstva poljoprivrede investirali u dva robota za automatsku mužu krava.