PREDSEDNICA NARODNE SKUPŠTINE U POSETI SUBOTICI

Predsednica Narodne skupštine, Maja Gojković danas je posetila Suboticu. U razgovoru sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom, ona je rekla da je upoznata sa razvojnim projektima Subotice koji se, na opšte zadovoljstvo svih građana, realizuju željenom dinamikom. I sama se, kako je istakla, na sednicama Narodne skupštine zalagala za pomoć u finansiranju projekata koje sa republičkih instanci znače podršku gradu Subotici.

Gradonačelnik Laban upoznao je Maju Gojković sa stanjem u industijskoj zoni, novim investicijama ali i završetku mnogih projekata koji su stajali u mestu godinama a koje je, kako je istakao, ova gradska vlast odlučna da završi. Razgovaralo se o ulaganjima u Palić, investiranjima u obrazovne i socijalne ustanove i smanjenom procentu nezaposlenosti u odnosu na druge gradove.

Prosperitet Subotice koji nije samo rezultat geostrateškog položaja grada nego pre svega rešenosti gradske vlasti da završi započeto istovremeno stvarajući novo, nije samo slovo na papiru nego realnost koja znači bolji život svih nas, složili su se sagovornici.

Gošća je izrazila  zadovoljstvo sadašnjom ekonomskom situacijom u gradu ističući da  Subotica zauzima istaknuto mesto na industrijskoj mapi Srbije zahvaljujući velikom broju investitora, pre svega u Slobodnoj zoni.

O Subotici se sada govori kao lokaciji sa privrednim, kulturnim i turističkim potencijalom, i to je činjenica na koju smo ponosni, rekao je gradonačelnik Bogdan Laban.