NIKOLA DŽAFO: MIND MEGESZIK EGYMÁST

Nikola Džafo újvidéki művész, aktivista indítványok kezdeményezője és országunk kortárs vizuális színterének egyedülálló alakja, kizárólag a Szabadkai Kortárs Galériában mutatkozik be rajzaival, installációival és videómunkáival a “Mind megeszik egymást” c. kiállításon. A projekt maga a művész kezdeményezésének eredménye, aki 2019. február 4-én pályázatot hirdetett galériák számára, amelyben meghívta őket, hogy az ő feltételei szerint fogadják el a felajánlott kiállítást. Csak a Szabadkai Kortárs Galéria válaszolt a pályázatra, így ez az egyedülálló kulturális esemény csakis galériánkban lesz megtekinthető.

A kiállítás időtartama: 2020. november 6 – december 12.

Helyszín: Kortárs Galéria Szabadka, Raichle Ferenc park 5, 24000 Szabadka

Kiállításmegnyitó: 2020. november 6., péntek, 18.00

A kiállítást a Szabadkai Kortárs Galéria szervezi.

A kiállítás kurátorai Aleksandra Lazar, kurátor és művészeti tanácsadó, valamint Jasmina Jasmina Jovančić Vidaković, a KGSZ főkurátora.

A kiállítást illusztrált katalógus kíséri majd Aleksandra Lazar és Jasmina Jasmina Jovančić Vidaković szövegével.

A kiállítást a Szerb Művélődési és Tájékoztatási Minisztérium és a Szabadka Város Önkormányzata támogatja.

A kiállítás a Wiener Städtische Biztosítótársaság segítségével valósult meg, amely ebből az alkalomból a Wiener Art kortárs művészeti gyűjteményéből kölcsönzött alkotásokat.

Köszönettel tartozunk a niši Kortárs Művészeti Galériának, a zrenjanini Kortárs Galériának, a kruševaci Nemzeti Múzeum Művészeti Galériájának, Marko Brun úrnak és Aleksandra Lazarnak, akik rendelekzésünkre bocsájtották a gyűjteményeiben őrzött alkotásokat a kiállításunk részére, valamint a Horvát Film Szövetségnek, Rajko Grlić “Mind megeszik egymást” (1971) című filmjének a vetítésének engedélyezését.

A kiállítás támogatói: Wiener Städtische Belgrád, Horvát Film Szövetség, ICBTECH Szabadka, Brindza Borászat