A LIFKA ART MOZI MŰSORA

November 12. — November 18.    17h

November 14 . és November 15.    11h

Viking Vick és a varázskard / Vic the Viking and the Magic Sword

Animáció; 82  perc
Rendező: Éric Cazes

Szerepek: Uroš Jovičić, Tomas Sarić, Marko Mrđenović, Marko Marković, Jelena Rakočević

Vik a hatalmas Halvar, a viking vezér fia. Apjának aranyszíve van, de gyorsabban cselekszik, mint gondolná, ami sajnos problémákat okoz az egész törzs számára. Vicnek talán nincs apai ereje, de bátor szíve van és meglehetősen ravasz. Mindkét erény döntőnek bizonyul, amikor egy baljós átoknak köszönhetően Vicky anyja aranyszoborrá válik. A bátor srác összegyűjt egy legénységet, amely egy varázslatos sziget keresésére indul. A legenda szerint csak ott tudja visszavonni a varázslatot és visszahozni az anyját. A tét nemcsak a szeretett anya, hanem az egész törzs sorsa is.

November 12. — November 18.    18:45h

Freaky

Amerikai horror, thriller, vígjáték; 102 perc

Rendező: Christopher Landon
Szerepek: Kathryn Newton, Vince Vaughn, Celeste O’Connor, Misha Osherovich, Uriah Shelton

A 17 éves Millie Kessler nem szeretne mást, csak valahogy túlélni a Blissfield gimi folyosóin a menő csajok és srácok kegyetlenkedéseit. Ám amikor a város hírhedt sorozatgyilkosa, a Böllér őt szemeli ki új áldozatának, akkor egyből elfelejti a gimi utolsó évének minden nyűgét. A Böllér misztikus, ősi tőre az oka, hogy gyilkos és leendő áldozata egymás bőrében kötnek ki, és Millie-nek 24 órája van visszaszerezni a testét, mielőtt a csere véglegessé válik, és a lány örökre egy középkorú elmebetegben ragad.

November 12. — November 18.    20:45h

Az emberek neve

Svetozar Miletic elismert ügyvéd, a magyar parlament képviselője és az osztrák-magyar Vajdaságban élethosszig tartó harcos volt a szerbek jogaiért és függetlenségéért.

Történelmi film; 135 perc

Rendező: Darko Bajić

Szerepek: Ljubomir Bandović, Žarko Laušević, Katarina Žutić, Anja Pavićević, Andrija Kuzmanović, Nikola Ristanovski

Svetozar Miletic elismert ügyvéd, a magyar parlament képviselője és az osztrák-magyar Vajdaságban élethosszig tartó harcos volt a szerbek jogaiért és függetlenségéért. Miután politikailag többször elítélték, küzdelmét lánya, az első szerbiai újságírónő – Milica Miletic és Jasa Tomic, Miletic utódja a Szerbiai Népi Liberális Pártban folytatják, akik Vajdaság 1918-ban történő bekebelezését jelentik be a Szerb Királysághoz. harcok.