Olvasással a csillagokig az új tanévben is

A Szabadkai Városi Könyvtár a Hrvatska riječ Újságkiadó Intézmény együttműködésével az idei tanévben is csatlakozott az olvasást és a kreativitást ösztönző Olvasással a csillagokig projekthez, melyet a Horvátországi Iskolakönyvtárak Hálózata tizenkét éve szervez az általános iskolák számára. A könyv világában a tudás és kreativitás vetélkedőjének témája a 2020/2021-es tanévben. A gyerekeknek a következő könyveket kell elolvasniuk:

1. Jadranka Klepac: A könyv szaga

2. Roald Dahl: Matilda

3. Morea Banićević: Az iskolai könyvtár démona

4. Liz Pichon: Tom Gates: A Könyv Világnapja: A történelem legjobbjai (eddig)

Horvátország általános iskolás tanulói mellett már hatodik éve vesznek részt ezen az érdekes vetélkedőn a szabadkai, kisboszniai, tavankúti és györgyéni diákok is, akik horvát nyelvű oktatásban részesülnek Szerbiában. A verseny két kategóriában zajlik: tudásfelmérés és kreatív munka – plakát; valamint három szinten: iskolai, iskolák közötti (megyei) és végül az állam forduló, melyre 2021 májusában kerül sor Csáktornyán (Horvátország).

Nem tudhatjuk, hogy hazánk és Horvátország kiszámíthatatlan epidemiológiai helyzete hogyan befolyásolja majd a verseny menetét, de biztosak vagyunk abban, hogy azok a gyerekek, akik a vetélkedőn való részvétel mellett döntenek, minden bizonnyal örömmel olvassák a felajánlott címeket. Hisz A könyv világában lenni jó.