Gradonačelnik Stevan Bakić: Apelujem na sve sugrađane da se ponašamo odgovornije nego ikad

Gradonačelnik Stevan Bakić: Apelujem na sve sugrađane da se ponašamo odgovornije nego ikad
Na bolničkom lečenju u Kovid delu Opšte bolnice Subotica trenutno je hospitalizovan 101 pacijent, u Kovid jedinici intenzivnog lečenja 14 pacijenta nalazi se na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a od posledica korona virusa u poslednja 24 časa preminulo je četvoro ljudi. Gradonačelnik Stevan Bakić, tim povodom, u ime Grada Subotice i svoje ime izržava najdublje saučešće porodicama preminulih i još jednom apeluje na sve građane Subotice da budu odgovorni i poštuju preporučene epidemiološke mere.
„I za naš grad, i za mene lično, bila je ovo do sada najteža noć. Preminulo je, na našu veliku žalost, četvoro naših sugrađana. Molim sve građane Subotice da shvate ozbiljnost epidemiološke situacije u kojoj se trenutno nalazimo, da se ponašamo odgovornije nego ikad i da poštujemo preporučene preventivne mere, jer se samo na taj način možemo izboriti sa virusom COVID-19. Moramo da poštujemo preporučenu fizičku distancu, da izbegavamo  zadržavanja i okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru i da nosimo zaštitne maske. Apelujem posebno na mlađe ljude, ali i na njihove roditelje, da se suzdrže od organizovanja žurki, rođendana i drugih proslava. Molim sugrađane koji su pozitivni na korona virus, a slobodno se kreću gradom, da više ne krše meru samoizolacije, a osobe koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta. Moja obaveza, i ljudska i kao gradonačelnika, jeste da upozorim građane Subotice da će nadležne inspekcijske službe kažnjavati sve one koji se ne budu striktno pridržavali preporučenih epidemioloških mera“, naglasio je Stevan Bakić.
Gradonačelnik Bakić izražava zahvalnost svim građanima Subotice koji se ponašaju odgovorno i u skladu sa merama i preporukama Republičkog kriznog štaba i Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i lekarima, medicinskom i nemedicinskom osoblju koji tokom pandemije korona virusa svakodnevno rizikuju živote i bore se za sve nas.
Kabinet gradonačelnika