Nema najavljenog dočeka na Trgu, sredstva preusmerena mladima i za lečenje dece

Nema najavljenog dočeka na Trgu, sredstva preusmerena  mladima i za lečenje dece
Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić doneo je danas, usled nestabilne epidemiološke situacije, odluku da sredstva iz Budžeta grada, u iznosu od 4,3 miliona dinara, opredeljena za doček Nove godine na gradskom trgu, budu preusmerena u tri pravca.
Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, i zato će iznos od 2.900.000 biti preusmeren  za studentske stipendije. Ukupan fond za tu namenu za 2022. godinu dostigao je time iznos od 13,3 miliona dinara, čime je omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 28  gradskih stipendija i to za studente koji su ostvarili isti broj bodova kao poslednji sa liste od 100  rangiranih, u Odluci koju je na predlog Komisije doneo Gradonačelnik.
Takođe, deo sredstva, iznos od milion dinara, biće usmeren  na Fond za razvoj mladih talenata, te će svih 200 dece i mladih koji su konkurisali i dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta. Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još stotinu mladih talenata  kojima će na ovaj način Grad pomoći.
Treći deo sredstava, u iznosu od 400.000 dinara, usmeren će biti na račun  Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine, odnosno  za lečenje naše dve  male sugrađanke  Mile Mikulić i Leone Kovač. Preko ove Fondacije, Grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine  u tekućoj 2021.godini pomogao 28-oro dece.