SUBOTICI DODELJENO 19 MILIONA DINARA ZA SUFINANSIRANJE UREĐENJA ATARSKIH PUTEVA I OTRESIŠTA

 

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u Novom Sadu, uručio je 45 ugovora predstavnicima 31 lokalne samouprave po osnovu dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo – za sufinansiranje izgradnje, sanacije, rekonstrukcije i izrade tehničke dokumentacije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije, i za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta na teritoriji AP Vojvodine u ovoj godini. U ime subotičke lokalne samouprave ugovor o „Rehabilitaciji nekategortisanih – atarskih puteva  na teritoriji grada Subotice“ potpisao je gradonačelnik Stevan Bakić koji je, tim povodom, izjavio da je ovim ugovorom našem gradu dodeljeno 19 miliona dinara za uređenje atarskih puteva i otresišta u 2022. godini.

„Na sredstva koje nam je dodelila Pokrajina mi ćemo dodati još 27 miliona dinara iz gradskog budžeta i to će nam omogućiti da cementnom stabilizacijom i tucanikom pokrijemo skoro 13 kilometara atarskih puteva, što je izuzetno značajno, pre svega za naše poljoprivrednike. Zahvaljujemo se nadležnom sekretarijatu i Pokrajinskoj vladi u celini što uvek podržavaju naše kvalitetno pripremljene projekte i što naše partnerstvo već godinama doprinosi boljem kvalitetu života u Subotici“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Dodao je da će subotička lokalna samouprava nastaviti da priprema dobre projekte kako bi aplicirala za sredstva koja Pokrajinska vlada obezbeđuje za gradove i opštine u Vojvodini.