PROMENA SAOBRAĆAJA ZA AUTOUSE

Od srede 29.06. do subote 02.07.2022. godine u periodu od 7:00 do 17:00 zbog radova u ulici Sombroski put u delu između ulica Matije Gupca i Zagrebačke neće biti u upotrebi stajalište „Lifka“ u oba smera.

Navedeno zatvaranje autobuskog stajališta će dovesti do promena u trasama linija i to:

Linija 1a „Kelebija opština- Novo Naselje“ će, u oba smera, saobraćati ulicom Petefi Šandora to jest neće biti u upotrebi stajalište „Lifka“ i „ Preradovićeva ulica“.

Linija 3 „Makova Sedmica-Bajski put“ će saobraćati Zagrebačkom ulicom. Neće biti u upotrebi stajališta „Matije Gupca“ i „Lifka“. Umesto navedenih stajališta u upotrebi će biti stajalište „Politehnička škola“.

Linija 4 „Veliki Radanovac-Lifka“ će saobraćati trasom linije u odlasku to jest Zagrebačkom ulicom do stajališta „Preradovićeva“ koje će biti poslednje stajalište linije “ dok će početno stajalište u smeru Velikog Radanovca biti stajalište „Sarvaš“.

Linija 6 „Mali Bajmok-Vikend naselje“ će saobraćati Zagrebačkom ulicom. Neće biti u upotrebi stajališta „Matije Gupca“ i „Lifka“. Umesto navedenih stajališta u upotrebi će biti stajališta „Politehnička škola“.

Linija 8 „Železničko naselje-Aleksandrovo“ će saobraćati Preradovićevom ulicom i dalje kroz ulicu Petefi Šandora. Neće biti u upotrebi stajalište „Lifka“. Umesto navedenog stajališta autobusi će koristiti stajalište „Preradovićeva“.

Linija 8a će iz smera Železničkog naselja saobraćati do stajališta „Preradovićeva“ . dok će početno stajalište u smeru Železničkog naselja biti stajalište „Sarvaš“.

Linija 10 smera Palić naselja saobraćati do stajališta „Preradovićeva“ dok će početno stajalište u smeru Palić naselja biti stajalište „Sarvaš“.

Autobusi će saobraćati po redu vožnje za radni dan.

Za vreme obustave saobraćaja na stajalištu „Lifka“ putnicima prigradskih naselja koji inače koriste stajalište „Lifka“ imaće na raspolaganju stajališta na Somborskom putu „Sarvaš“ u smeru ka gradu, odnosno u smeru ka prigradskim naseljima. Linije 22, 26, 28 za navedeno vreme saobraćaju Zagrebačkom ulicom u dolasku i u povratku.

Navedenih dana pre 7:00 odnosno nakon 17:00 časova to jest van perioda u kojem su najavljeni radovi na putnoj infrastrukturi autobusi će saobraćati uobičajenim trasama linija.