Održan radni sastanak povodom organizacije 5. Subotičkog polumaratona

U Gradskoj kući održan radni sastanak organizatora Subotičkog polumaratona i javnih organa, službi i ustanova, koji je sazvao predsednik Skupštine grada Subotice Dr. Pásztor Bálint (dr Balint Pastor).

Sastanku su prisustvovali predstavnici organizatora trke, Sportskog udruženja „Horizont“, Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Subotica, direktori nadležnih javnih i javno komunalnih preduzeća grada Subotice sa svojim saradnicima, direktorka Doma zdravlja Subotica, predstavnici Službe hitne medicinske pomoći, preduzeća „Vojput“ d.o.o, Gradske organizacije Crvenog krsta, ustanova i organizacija kao i predstavnici Grada Subotice i nadležnih službi gradske uprave.

Peti Subotički polumaraton, koji će se održati u sklopu obeležavanja dana grada Subotice 28.08.2022. godine, organizuje Sportsko udruženje „Horizont“ kojem će, kako je rečeno na radnom sastanku, svi učesnici sastanka, u skladu sa dosadašnjom uspešnom i kvalitetnom saradnjom, pomoći da uz zajedničke napore organizuju uličnu trku pod sloganom „Trči kroz istoriju“, drugu po masovnosti u Srbiji, posle čuvenog „Beogradskog maratona“.

Učesnici će tokom trke biti u prilici da vide mnoge znamenitosti našeg grada, spomenike, crkve, zgradu Narodnog pozorišta, Gradske biblioteke, gimnazije i mnoge druge kulturno istorijske objekte, da uživaju u secesijskim lepotama Gradske kuće, sinagoge, palate Ferenca Rajhla. Kako je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada u svojstvu domaćina sastanka istakao, upravo je ovo jedna od sportsko rekreativnih manifestacija koja promoviše trčanje i zdrav način života, ali ujedno utiče na turistički potencijal i privlačnost grada Subotice.

Prijave za Subotički polumaraton su otvorene i zainteresovani trkači mogu da se prijave na sajtu www.supm.rs za trku od 5 km, trku od 10 km i polumaraton (21,1) km.