BERBANSKI DANI

Manifestacija Berbanski dani se ove godine obeležava po 32. put i tradicionalno traje dva dana, odnosno tokom vikenda pred nama. Održava se na Velikoj terasi, u Velikom parku, kao i na šetalištima uz obalu jezera Palić.
Berbanski dani, koji se organizuju u čast berbe svih plodova koji dospevaju u našim krajevima, svake godine privuku veliki broj posetilaca na Palić, kako lokalnog stanovništva, tako i turista iz drugih gradova. Velika posećenost ove manifestacije pokazuje da Palić, njegova divna priroda i sadržaj koji on nudi nisu ništa manje atraktivni i u periodu godine kada se smenjuju leto i jesen, kao i da turistička sezona na Paliću i dalje traje.
Što se tiče ovogodišnjeg programa, na Velikoj terasi nalaziće se izložbe voća i povrća koje su donirali voćari i poljoprivrednici iz okolnih sela Palića i Subotice, a koje će nakon Berbanskih dana biti poklonjeno u humanitarne svrhe.
Na Otvorenim terasama, posetioce očekuje dvodnevni kulturno-umetnički program, kao i izložbe rukotvorina i proizvoda domaće radinosti, dok će na šetalištima kroz Veliki park biti pozicionirani proizvođači prehrambenih proizvoda, izložbe cveća i poljoprivrednih mašina, kao i berbanski vašar. Na šetalištu pored jezera će biti u ponudi mesni delikatesi, za koje će se pobrinuti Rotari klub iz Subotice, dok će restoran Mala Gostiona svoju gastronomsku ponudu posetiocima predstaviti na prostoru ispred restorana. 
Mnogo paznje smo ove godine posvetili i najmlađim posetiocima, takođe tokom oba dana trajanja manifestacije, pa tako mališane očekuje zanimljiv dečji program uz animatore, nastupe plesnih škola, Berbanske dečje igre, Zabavni Luna park, dečje predstave i radionice.
Takođe, i ove godine se u sklopu manifestacije održava i tradicionalno Otvoreno prvenstvo Subotice – jedriličarska regata „Berbanski dani“, u organizaciji Jedriličarskog kluba Palić. Start regate je u subotu u 12 časova.
Na šetalištu pored jezera u ponudi su Na Velikoj terasi će biti pozicionran i Info pult Park Palića, na kom će posetioci moći pronaći sve neophodne smernice i informacije o programu, tokom oba dana trajanja manifestacije.