Bez doček na gradskom trgu – sredstva preusmerena

 

И ове године без дочека на Тргу, средства преусмерена младима и за лечење деце

Градоначелник Суботице Стеван Бакић донео је одлуку да средства из Буџета града, у износу од 5.911.000 динара, опредељена за дочек Нове године на градском тргу, буду преусмерена младима и за лечење деце.

Тако ће део износа бити преусмерен за студентске стипендије, чиме ће бити омогућено да, поред већ додељених стотину, буде одобрено додатних 38 градских стипендија, за студенте који су као рангирани на листи остварили 110 бодова, а у Одлуци коју је на предлог Комисије донео Градоначелник.

Такође, део средстава, износ од 959.000 динара, биће усмерен  на Буџетски Фонд за подстицање развоја младих талената, те ће свих 237 ученика и студената који су конкурисали и испуњавају услове конкурса добити средства намењена усавршавању и развоју свог талента. Одлука о додели средстава младим талентима Града Суботице тиме је допуњена са још 137 младих талената којима ће на овај начин Град помоћи.

Трећи део средстава, у износу од 500.000 динара, усмерен ће бити на рачун Фондације за помоћ при лечењу тешко оболеле деце и омладине. Преко ове Фондације, Град је за помоћ у лечењу тешко оболеле деце и омладине у текућој 2022. години реализовао до сада 83 молбе.