Predstavljen Aleksandr Keržakov

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv zvanično je predstavio Aleksandra Keržakova novog šefa struke plavih golubova koji je zamenio Milana Milanovića.

Aleksandr Keržakov (1982 godište) imao je odličnu fudbalsku karijeru, najveći deo proveo je u Zenitu iz Sankt Peterburga. Igrao je i za Dinamo iz Moskve a van Rusije je nastupao u španskoj Sevilji i švajcarskom Cirihu. Od 2002. do 2016. je nastupao za reprezentaciju Rusije, odigrao je 91 utakmicu i postigao 30 golova. Nastupao je na Svetskim prvenstvima 2002. i 2014. kao i na Evropskim prvenstvima 2004. i 2012. godine.

Novog trenera predstavio je predsednik kluba Nikola Simović – veliko mi je zadovoljstvo što  smo uspeli da angažujemo jedno takvo veliko fudbalsko ime koje će nas predvoditi na klupi. Mislim da je to jako dobro za Spartak. Imao je odličnu fudbalsku karijeru i mislim da će mu u tom pravcu ići i trenerska.  Bio je selektor tri uzrasta mlađih selekcija Rusije, U17, U18 i U19 zatim je vodio dve ekipe u Rusiji a u proteklom periodu je bio na Kipru.  Mislim da iuma veliki trenerski potencijal i želim mu da nadmaši svoju igračku karijeru. Ugovor je potpisan na jednu plus jednu godinu. Siguran sam da ćemo u narednom periodu  ostvarivati puno bolje rezultate.

Predsednik Simović dotakao se i ciljeva u narednoj sezoni – Cilj u novoj takmičarskoj sezoni nam je da budemo u plej ofu. Spartak kao klub mora da igra u plej ofu po svojoj tradiciji i statusu. Mi igramo u ovoj ligi već 14 godina u nizu i mislim da zaslužujemo da se nađemo u prvih osam što ćemo morati da pokažemo i na terenu. Čeka nas paklen posao u prelaznom roku gde moramo da se pojačamo kako bi ekipa mogla da ostvari zacrtane ciljeve. 

Sportski direktor Ljubiša Dunđerski ističe da u novom šefu struke vidi osobu koja ima želju, snagu i volju da Spartak dovede tamo gde treba da bude. Zajedno sa njim klub dogovara nova pojačanja. Dunđerski smatra da će novi šef uneti neke novine koje su dobre za Spartak, ali i za srpski fudbal.

Novi šef struke Aleksandr Keržakov zahvalio se na ukazanom poverenju – Zahvaljujem se za kvalitetan i topao prijem za mene i moje saradnike.  Puno sam čuo o istoriji kluba i renomeu koji ima Spartak. Slažem se sa rukovodstvom kako bi trebao klub i ekipa da se razvija u narednom periodu. Potrudiću se da Spartak igra intertesantan fudbal a samim tim će i rezultati doći. Moji pomoćnici i ja se osećamo  izuzetno prijatno u Subotici i još jednom se zahvaljujemo na podršci.