Subotica domaćin 26. Međunarodnog susreta oldtimer vozila


Subotica će od 30. juna do 2. jula biti domaćin 26. Međunarodnog susreta oldtimer vozila u organizaciji Udruženja ljubitelja starih motornih vozila „Old timer“. Kako ističu organizatori očekuje se predstavljanje između 80 i 130 vozila.

Predsednik udruženja “Old Timer” Tomislav Vidaković, ističe da su do sada održane brojne manifestacija sa jednakim ciljem – To je očuvanje starih motornih vozila i očuvanje tehničke kulture koju mi želimo da sačuvamo od propadanja i da je prezentujemo našim sugrađanima i drugim gostima. Hvala svima onima koji nam svake godine pomažu da ova manifestacija bude na visokom nivou, pre svega lokalnoj samoupravi, Turističkoj organizaciji Subotice i sponzorima. Ove godine smo lestvicu kvaliteta podigli više, težište smo preneli na Palić. Za razliku od ranijih godina smeštaj učesnika je u Studentskom odmaralištu na Paliću, a to je i prilika da se naši gosti upoznaju sa našim turističkim potencijalima.

Risto Vidaković, član Upravnog odbora Udruženja, koji je prisustovao konferenciji za šatampu uz Stipana Rudića Vranića, potpredsednika Udruženja „Old timer“, ističe da se subotičko okupljanje izdvaja po svom obimu. – Po prijemu gostiju u petak, na Paliću, organizujemo večeru i svečani pozdravni govor. Subota ujutru nosi pokret oko 9 sati, idemo od Palića, preko Bikova do Trešnjevca, u koloni, u režimu saobraćaja. Posetićemo „Bata trans“, potom idemo u Kanjižu, gde će, u centru, između 11,30 i 12,30 biti održana izložba. Sledi polazak na Etno-restoran „Tandari“ u Martonošu, a potom se vraćamo na Palić. U 17 sati krećemo ka centru Subotice gde će biti održana centralna izložba, ispred Gradske kuće, do 19,30 kada ćemo naše goste i prijatelje dočekati u Velikoj većnici Gradske kuće. U nedelju smo ispred Velike terase na Paliću oko 10 sati, a nakon toga idemo na „Majkin salaš“, a potom rastanak.

Organizatori se nadaju većem broju atraktivnih vozila koja su proizvedena do 1960. i do 1970. godine, pa i onih koja su proizvedena do Drugog svetskog rata, najavuljuju učesnike iz Srbije, ali i goste iz Mađarske, Hrvatske, Slovačke, ali i Nemačke, Engleske, Rumunije, Crne Gore…