Nacionalno razmrdavanje podiglo i Subotičane na noge

Subotica, 12. oktobar 2023. – Program ,,ZdravoRastimo” posetio je OŠ ,,Đuro Salaj” iz Subotice i time nastavio priču o zdravlju i aktivnom stilu života. Nacionalno razmrdavanje, izazov u okviru kampanje ,,Svaki dan je sportski dan”, kompanije Nestlé, nakon uspešnog starta u Čačku, zatim sportskog događaja u Karavukovu, nastavlja sjajan niz aktivnosti i u Subotici, gde su deca bila inspirisana da se na zabavan način bave fizičkom aktivnošću i unaprede svoje zdravlje.

 

Putem interaktivnih radionica o usvajanju zdravih navika, učenicima su predstavljene različite vežbe koje mogu raditi, bilo kad i bilo gde, ali istovremeno su dobili priliku da razgovaraju o tome kako redovna fizička aktivnost i pravilna ishrana pozitivno utiču na njihovo zdravlje. Ova kampanja već je privukla pažnju mnogih škola i šire javnosti, te se deca iz različitih delova zemlje pridružuju ovoj društveno-odgovornoj inicijativi.

 

“Kampanja ,,Svaki dan je sportski dan” od izuzetnog je značaja za podizanje svesti kod dece o važnosti fizičke  aktivnosti, sporta i zdravog načina života uopšte. Trudimo se kroz ovu kampanju da to učinimo kod dece kroz igru i smeh. Program ,,ZdravoRastimo” i partnerstvo sa Savezom za školski sport Srbije dugi niz godina neguju ovu ideju o zdravom razvoju dece jer su ishrana i fizička aktivnost ključni sastojci zdravog fizičkog razvoja. Kao profesorka fizičkog i zdrastvenog vaspitanja podržavam sve projekte koji imaju za cilj da utiču na svest dece, kao i roditelja o zdravim navikama”, rekla je Melita Ostojić, profesorka fizičkog i zdravstvenog vaspitanja.

 

Nestlé, u okviru programa ZdravoRastimo, donirao je školsku opremu, koja će doprineti časovima fizičkog vaspitanja i pomoći deci da budu još aktivnija na časovima. Ovo predstavlja samo inicijalni korak, sa ciljem da se pruži podrška školama u Srbiji da podstaknu aktivan način života među učenicima.

 

„Mi ne samo što pričamo o promenama, mi ih i sprovodimo u delo. Nacionalno razmrdavanje je naš način da budemo deo pozitivne transformacije u životima mladih. Kroz podršku fizičkoj aktivnosti, pravilnoj ishrani i zajedničkom angažmanu, gradimo svetlu budućnost za naše najmlađe”, izjavila je Koraljka Novina Brkić, nutricionistkinja kompanije Nestlé.