VAKCINACIJA U SUBOTICI ODVIJA SE BRŽE OD OČEKIVANOG, PUNKT ĆE RADITI I VIKENDOM

GRADONAČELNIK SUBOTICE STEVAN BAKIĆ: VAKCINACIJA U SUBOTICI ODVIJA SE BRŽE OD OČEKIVANOG, PUNKT ĆE RADITI I VIKENDOM

Tokom jučerašnjeg dana vakcinisan je 571 građanin Subotice, dok je plan imunizacije predviđao da to učini 432 ljudi. Danas je, do 11:00 časova, vakcinisano još 168 građana, što ukazuje da će se nastaviti tempo vakcinacije koji prevazilazi očekivanja. Želim, u ime Grada Subotice, da se zahvalim medicinskim timovima Doma zdravlja na posvećenom i kvalitetnom radu u službi najvišeg javnog interesa.

Subotičani su pokazali veliku svest i odgovornost, ne samo prema sopstvenom zdravlju, već i prema svojoj zemlji. Odluka sugrađana koji nisu preležali COVID 19 da se vakcinišu, jeste čin vrhunskog patriotizma. Oni time pomažu našoj Srbiji da se što pre vrati normalnom životu i daljem snažnom razvoju i napretku u privredi, kulturi i svim drugim oblastima koje je pandemija poremetila.

Pozivam sugrađane da nastave da se prijavljuju za vakcinaciju putem portala „e-uprave“ na vezi: https://imunizacija.euprava.gov.rs/ ili telefonski na broj: 0800 222 334

Punkt za masovnu vakcinaciju u Novoj opštini radiće i u danima vikenda, od 08:00 do 18:00 časova i timovi našeg Doma zdravlja biće spremni u punom kapacitetu za svako povećanje broja zainteresovanih za vakcinaciju, pa je na Subotičanima samo da donesu odluku da se vakcinišu i time pomognu sebi, svojoj zemlji i njenom zdravstvenom sistemu.

Gradonačelnik Stevan Bakić