Počelo rešavanje neregulisanog prostora Vikend naselja na Paliću

Počelo rešavanje neregulisanog prostora Vikend naselja na Paliću
Pokrajinska vlada odobrila je 36,5 miliona dinara za prve aktivnosti oko imovinsko-pravne regulacije vikendica i kućica za odmor na obali Palićkog jezera
Vikend naselje nekada je bilo najpopularniji deo Palića, ovde su se jedan uz drugo nizala odmarališta, vile i letnjikovci subotičkih preduzeća koja su svi rado koristili. Gotovo da nije bilo firme koja za svoje radnike, ali i za sve Subotičane, nije obezbedila objekat i dvorište za restoran ali i za smeštaj na Paliću. Većina tih preduzeća je propala, a njihove ladanjske kućice na obali jezera, još brže. Uništene su vremenom i nebrigom, a pošto ogroman broj nikada nije  ni imao regulisan imovinsko-pravni status, uglavnom je izbegavano da se bavi ovim delom Palića.
Međutim, tržište nekretnina, ali i planovi razvoja sve popularnije turističke destinacije ne trpe ovakve „slepe mrlje“ te je ove jeseni započelo rešavanje prostora Vikend naselja.
„Na Vikend naselju postoji 312 vikendaških objekata, 51 objekat za rušenje, 27 je već srušeno, ne postoje, ali ucrtani u planovima, osam objekata treba srušiti zbog prostorne regulacije ovog dela a 107 treba legalizovati“ nabraja Valerija Denč, dirktorica preduzeća „Park Palić“ koji je upravljač ovim prostorom.