Obeležena godišnjica agresije NATO pakta na našu zemlju

U nekoliko gradova u Srbiji je obeležena godišnjica napada NATO pakta na našu zemlju. Među onima koji su dali život za otadžbinu su i naši sugrađani koji su poginuli u vojnim operacijama na Kosovu i Metohiji.
Josip Sič – poginuo je časno u borbi na Maja Glavi od minobacačke vatre, 16. aprila 1999. godine. Bio je dobrovoljac iz Subotice. IMAO JE 46 Godina
Zoltan Olajoš – vojnik iz Subotice, ubijen je 24. maja 1999. u iznenadnom napadu šiptarskih terorista u zoru, oko 4:30h, u selu Belanica. IMAO JE 20 Godina
Goran Olka – vojnik iz Male Bosne, poginuo je 4. maja 1999. godine kada je avijacija NATO-a bombardovala policijski punkt u rejonu “Savinih voda” u Opštini Peć. IMAO JE 20 Godina
Vladimir Mirkov – vojnik iz Subotice, poginuo je 26. marta 1999. godine u borbi protiv šiptarskih terorista u selu Landovica. IMAO JE 20 Godina.
Subotica JE tokom NATO agresije, ciljano gađana sedam puta projektilima razorne moći.
Subotica, 15. aprila 1999, prvi nalet NATO aviacije u 22.50 časova, naselje Mali radanovac, sa dve rakete gađan pokretni radar. Cilj je promašen ali su pogođeni stambeni objekti – kuće.
Palić, 19. aprila, drugi nalet tri rakete. Prva raketa pogađa meteorološku stanicu, druga raketa pada u jezero Palić, gde se i dan danas nalazi a treća pogađa auto kamp.
Subotica, 10. maja, treći nalet oko 12.00 časova u Crvenom selu, sa dve rakete gađan je radio relejni toranj ali je cilj promašen. Pogođena je samo upravna zgrada.