„Čitanjem do zvezda” i u novoj školskoj godini

Gradska biblioteka Subotica u saradnji s NIU „Hrvatska reč” priključila se i ove školske godine projektu za podsticanje čitanja i kreativnosti „Čitanjem do zvezda” koji za osnovne škole već dvanaestu godinu organizuje Hrvatska mreža školskih bibliotekara. Tema kviza znanja i kreativnosti u školskoj 2020./2021. godini je „U svetu knjige” a potrebno je pročitati sledeće naslove:

1. Jadranka Klepac: Miris knjige

2. Roald Dal: Matilda

3. Morea Banićević: Demon školske biblioteke

4. Liz Pišon: Tom Gejts : Svetski dan knjige : Najbolji u istoriji (dosad)

Pored učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj u ovom interesantnom kvizu već šestu godinu učestvuju i učenici koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, Maloj Bosni, Tavankutu i Đurđinu. Takmičenje se sprovodi u dve kategorije: ispit znanja i izrade kretivnog rada- plakata na tri nivoa: školskom, međuškolskom (županijskom) i državnom koji bi trebao biti u maju 2021. godine u Čakovcu (Hrvatska).

Ne znamo kako će nepredvidiva epidemiološka situacija u našoj zemlji i Hrvatskoj uticati na tok takmičenja ali smo sigurni da će deca koja se odluče učestvovati u kvizu sigurno uživati čitajući ponuđene naslove. Jer lepo je biti „U svetu knjige”.