Dve medalje subotičkih kik boksera Top Fighter na Svetskom kupu

Proteklog vikenda u Budimpešti je održan 28. Svetski kup u kikboksu na kojem su učestvovali reprezentacije i klubovi iz 43 zemlje, sa oko 1500 takmičara svih uzrasta koji su se nadmetali u 7 disciplina.

Subotički kik boks kluba “Top Fighter” učestvovao je sa dva borca u ringovnoj disciplini K1, koja važi za najatraktivniju, ali i najtvrđu disciplinu zbog upotrebe kolena u borbi. U juniorskom uzrastu, Nikola Lončar je u kategoriji do 75 kg u četvrtfinalu pobedio borca iz Bosne i Hercegovine, zatim je u polufinalu savladao reprezentativca Moldavije. U finalu je potvrdio svoj kvalitet, bio je bolji od reprezentativca iz Češke pa mu je pobeda donela i zlatnu medalju sa Svetskog kupa.

Odličan uspeh ostvarila je i njegova klupska koleginica Milica Despotović, koja je u kategoriji do 52 kg u četvrtfinalu pobedila reprezentativku Letonije, u polufinalu reprezentativku Italije, dok je u finalu izgubila od mnogo iskusnije reprezentativke iz Bugarske čime je osvojila srebrnu medalju.

Trener Alen Heralić ističe vrednsot ostvarenog rezultata –  “Ovo takmičenje se smatra najačim svetskim kupom, i reprezentacije i klubovi dolaze da vide ko od sportista može da učini neki rezultat na predstojećem evropskom i svetskom prvenstvu koje će se odrzati na jesen. Veoma sam zadovoljan sa postignutim rezultatima, pre 5 godina od kad sam došao na čelo kluba nakon osvojene bronzane i zlatne medalje na Evropskom kupu u Beogradu, ovo je do sada prvi i najbolji rezultat na takmičenju koje se održalo u inostranstvu, ovim se završava prvi deo takmičarske sezone, ali je bila i odlična uvertira za njegove takmičare pted predstojeće Evropsko prvenstvo u Turskoj”