Bakić polgármester: Kérem Szabadka lakosságát, hogy továbbra is viselkedjünk felelősségteljesen!

A Szabadkai Közkórház Covid részlegén jelenleg összesen 25 beteget kezelnek. Az intenzív osztály koronavírus-egységében két páciens van lélegeztető gépen.

Stevan Bakić polgármester a városunkban uralkodó járványhelyzetről beszélve köszönetet mondott minden polgártársunknak, akik felelősségteljesen viselkednek és betartják a köztársasági és a városi válságstáb intézkedéseit és ajánlásait.

„Az adatok azt mutatják, hogy tiszteletben tartjuk az ajánlott óvintézkedéseket, hogy vigyázunk magunkra és szeretteink egészégére, de ezután sem szabad lazítanunk. Ezért arra kérem a lakosságot, hogy viselkedjünk felelősségteljesen, legyünk fegyelmezettek és tartsuk be az egymás közötti távolságot, viseljünk maszkot és kesztyűt, és tartózkodjunk az ünnepségek, összejövetelek szervezésétől. Még mindig elsőbbséget élvez a legidősebbekről való gondoskodás, mert ők a leginkább veszélyeztetettek. Ugyanakkor felszólítanám a fiatalabbakat is, hogy zárt térben ne gyülekezzenek nagyobb számban, mivel a fiatalok is elkaphatják a COVID-19-et. Megköszönném a az orvosok, az ápolók és az egészségügyi intézmények alkalmazottainak áldozatos munkáját, akik a koronavírus járvány alatt, életüket kockáztatva küzdenek mindannyiunkért.” – mondta Bakić polgármester.

A polgármester kabinetje